0

Πως θα πεις.. «χωρίζουμε»


Ο χωρισμός σε 6 βήματα


Βρίσκεσαι στο στάδιο εκείνο όπου έχεις σκεφτεί τι είναι αυτό το οποίο φταίει στη σχέση σου και έχεις αποφασίσει πως θέλεις να βάλλεις τέλος τη σχέση σου.  Είσαι ακριβώς πριν από το σημείο εκείνο στο οποίο πρέπει να προφέρεις τη λέξη «χωρίζουμε». 

Είσαι μπροστά σε μία κατάσταση η οποία είναι δύσκολη και για τους δύο. Εσύ πρέπει στην ουσία να μπεις στη διαδικασία να στεναχωρήσεις τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις περάσει ένα μέρος από τη ζωή σου και ο άλλος θα πληγωθεί γιατί ακριβώς θα χάσει έναν άνθρωπο με τον οποίο έχει περάσει μέρος από τη ζωή του.

Προκειμένου να διευκολυνθείς σε αυτή την πραγματικά άβολη κατάσταση παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν να κάνεις τον άλλον να αισθανθεί καλύτερα και κατά συνέπεια κι εσένα να μιλήσεις πιο άνετα.

Θυμήσου πρέπει να είσαι σταθερός στην απόφασή σου, μείνε ήρεμος και ψύχραιμος και στόχος σου είναι να μην πληγωθεί αυτός που έχεις απέναντί σου περισσότερο από ότι είναι αναγκαίο. Κατά συνέπεια θα πρέπει να εστιάσεις στα θετικά και όχι στα αρνητικά που είχε η σχέση σας.

ΒΗΜΑ 1 Πες κάτι για τη διάρκεια της σχέσης σας

ΒΗΜΑ 2 Πες τι ήταν αυτό που αρχικά σε τράβηξε

ΒΗΜΑ 3 Πες τι ήταν αυτό που σου άρεσε στον άλλο ή μίλα για πράγματα που κάνατε μαζί

ΒΗΜΑ 4 Μίλα συνοπτικά για το σημείο εκείνο που η σχέση σας άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα

ΒΗΜΑ 5 Ξεκαθάρισε πως η σχέση σας έχει τελειώσει και πως δεν υπάρχει περιθώριο να ξαναπροσπαθήσετε

ΒΗΜΑ 6 Απόφυγε να απαντήσεις με λεπτομέρειες στα γιατί. Εστίασε στο γεγονός ότι αό την δική σου σκοπιά δεν ταιριάξατε.

πηγή: