0

7 μυστικά που ΔΕΝ ξέρετε για το σέξ

Τέρμα στην δικαιολογία “αγάπη μου έχω πονοκέφαλο”. Τέτοιες δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Τι άλλο όμως μπορεί να μας προσφέρει το σεξ εκτός από... μία απλή απόλαυση!

Αν νομίζετε πως τα μάθατε όλα γύρω από αυτό, πως είστε άσσοι στην τεχνική του, πως ήσασταν, είστε και θα είστε οι καλύτεροι! Κάνετε λάθος. Υπάρχουν 7 συναρπαστικές λεπτομέρειες που δεν ξέρετε για το σεξ

1.Ο μέσος άνθρωπος χάνει 26 θερμίδες όταν φιλιέται για ένα λεπτό! Επιπλέον, όταν κάνετε σεξ...με όρεξη για μισή ώρα χάνετε 150-200 θερμίδες!

2.Την επόμενη φορά που το έτερον ήμισυ αρνηθεί να...συνευρεθεί λόγω πονοκεφάλου, θυμηθείτε αυτό: στην πραγματικότητα το σεξ μπορεί να βοηθήσει στον πονοκέφαλο, καθώς προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών που μειώνουν τον πόνο! Βρείτε καλύτερη δικαιολογία λοιπόν...

3.Κάθε μέρα κάνουν σεξ περίπου 100 εκατομμύρια ζευγάρια!

4.Σύμφωνα με το Μουσείο του Σεξ στο Μανχάταν, ο δονητής κατά τον 19ο αιώνα χρησιμοποιούνταν ως θεραπεία για τη γυναικεία «υστερία»!

5.Το σπέρμα είναι εξαιρετικό αντιγηραντικό, καθώς αφήνει στο δέρμα πρωτεΐνες που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων! Αντιλαμβάνεστε βέβαια τα αρνητικά σε αυτό το σενάριο...

6.Άπιστοι άνδρες, να χαίρεστε που δεν γεννηθήκατε στο Χονγκ Κονγκ, αφού εκεί η απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον άπιστο σύζυγό της, αλλά μόνο με τα ίδια της τα χέρια!

7.Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ορισμένοι θηλυκοί πιγκουίνοι που εκδίδονται στην πορνεία. Σύμφωνα με τη ζωολόγο Dr. Fiona Hunter, μερικοί πιγκουίνοι κάνουν σεξουαλικές χάρες σε –κατά προτίμηση εργένηδες- πιγκουίνους παίρνοντας ως αντάλλαγμα τα βότσαλα που χρειάζονται για να χτίσουν τη φωλιά τους!

Πηγή: http://www.ierosagon.org/2011/04/7_05.html

1

Μυστικά για ένα καλό sex

Η δραστήρια σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στη μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως όμως θα έχετε καλή και δραστήρια σεξουαλική ζωή;
Όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο, μπορείτε να διατηρήσετε τη λίμπιντό σας μέχρι τα βαθιά γεράματα, εύκολα και γρήγορα με…
καφέ, φιστίκια, σοκολάτα, στρείδια και άλλα αφροδισιακά.
Η καλή ερωτική ζωή δεν θα σας βοηθήσει απλώς να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι, αλλά και να ζήσετε περισσότερο. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο δρ Ερικ Μπρέιβερμαν, ειδικός στην αντιγήρανση και συγγραφέας του βιβλίου «Υounger (Sexier) Υou» («Πιο νέοι και σέξι»).
Τι συμβαίνει όμως αν η σεξουαλική σας ζωή είναι μάλλον χλιαρή παρά θυελλώδης; Μην απελπίζεστε, λέει ο δρ Μπρέιβερμαν. Είτε είστε 30 είτε 100 ετών, ο συνδυασμός καλής διατροφής με κάποιες «φυσικές ορμόνες» θα ενισχύσει τη λίμπιντο για να μη μειωθεί μέχρι την τρίτη ηλικία. Και θα θωρακίσει την υγεία σας.
Πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να θεραπευθούν με ορισμένες τροφές: τα φιστίκια βοηθούν τους άνδρες να ξεπεράσουν πιο εύκολα τις στυτικές δυσλειτουργίες, και ο καφές ενισχύει σημαντικά τη λίμπιντο. Η σοκολάτα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες ουσίες με αντιγηραντική δράση, επειδή βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Περιέχει επίσης θεοβρομίνη και φαινυλαμίνη, ορμόνες που ο οργανισμός μας παράγει στη διάρκεια της ερωτικής πράξης.
Τα στρείδια είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, μεταλλικά άλατα που βελτιώνουν την παραγωγή του σπερματικού υγρού και τη λειτουργικότητα της τεστοστερόνης στους άνδρες, ενώ ευνοούν την ωορρηξία στις γυναίκες.
Αφροδισιακή δράση έχει και το παρθένο ελαιόλαδο, λόγω της βιταμίνης Ε, η οποία διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος.
Από τα μπαχαρικά, το γαρίφαλο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αφροδισιακά. Το κόλιαντρο προκαλεί συναισθήματα ευφορίας στις γυναίκες και το μοσχοκάρυδο στους άνδρες. Η κόκκινη πιπεριά- όπως και η πιπερόριζα – έχει διεγερτική δράση.
Και όπως όλοι γνωρίζουν, ένα-δύο ποτήρια κόκκινο κρασί αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.
Οσο για τα οφέλη του σεξ στην υγεία, ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι όσοι έχουν δραστήρια ερωτική ζωή (μία έως δύο φορές την εβδομάδα) έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια και εγκεφαλικά επεισόδια, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και κινδυνεύουν λιγότερο από κατάθλιψη.
Πρόσφατες κλινικές έρευνες έδειξαν επίσης ότι ο κίνδυνος για καρκίνο του προστάτη στους άνδρες μειώνεται με την αύξηση των ερωτικών επαφών.

Πηγή: totefteri.blogspot.com

0

Τα 10 δημοφιλέστερα ψέματα σε μία σχέση +1 δώρο

Μερικές φορές, είναι απλά αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Κι ας ορκιζόμαστε όλοι ότι αυτό που θέλουμε να ξέρουμε είναι η απόλυτη αλήθεια και τίποτα λιγότερο από αυτή.

Για να σας βοηθήσουμε να αναθεωρήσετε αυτήν την τελευταία άποψη, ιδού τα δημοφιλέστερα ψέματα που λέμε –σχεδόν– όλοι και οι καταστροφικές αλήθειες πίσω τους. Μαζί με τον αντίστοιχο ανιχνευτή, για τους αμετανόητους.

Ψέμα #1: Δεν είχα σήμα/ μπαταρία
Στάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε, με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης προς το τέλος.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Ήμουν με τον/ την πρώην μου. Έπινα σφηνάκια με τον/ την υποψήφιο-α αντικαταστάτη σου. Ξέχασα ότι είχαμε κανονίσει να βρεθούμε. Βαριόμουν να σου μιλήσω. Έλιωνα στο Pro και τις μπύρες με τα παιδιά και ήξερα ότι θα γκρίνιαζες.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Με τη μοναδική εξαίρεση κάποιου που έχει χαθεί στη ζούγκλα του Αμαζονίου ή στους πάγους της Σιβηρίας, όποιος θέλει να επικοινωνήσει βρίσκει τρόπο. Ακόμα κι αν δεν έχει σήμα ή/και μπαταρία.

Ψέμα #2: Δε συνηθίζω να το κάνω αυτό
Παραλλαγή: Πρώτη φορά το κάνω αυτό
Στάδιο σχέσης: Αρχικό. Πολύ αρχικό.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Γυρίζω από το μπαρ κάθε βράδυ με διαφορετική παρέα. Το έκανα με άλλους-ες τρεις πριν από εσένα –που βασικά το έκαναν καλύτερα. Προσπαθώ να σε ρίξω με την πλέον κλασική, πολυφορεμένη ατάκα που υποτίθεται ότι θα σε κάνει να νιώσεις μοναδικός-ή.
Ανιχνευτής αλήθειας: Καθότι η συγκεκριμένη φράση προηγείται συνήθως της πρώτης σεξουαλικής συνεύρεσης, το αν πρόκειται περί ψέματος αποδεικνύεται στην πράξη –κατά την οποία σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ψέμα #3: Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαι
Παραλλαγές: Όχι, δεν έχεις παχύνει. Ό,τι και αν φορέσεις σου πάει. Τα ψωμάκια σου είναι σέξι. Και λοιπά.
Στάδιο σχέσης: Εκείνο κατά το οποίο αρχίζεις να παχαίνεις. Περί τον δεύτερο χρόνο.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Από τότε που σε γνώρισα έχεις πάρει δέκα κιλά. Αυτό που φοράς σε παχαίνει. Εμένα μ’ αρέσεις όπως κι αν είσαι –κι ακόμα περισσότερο μου αρέσει το γεγονός ότι έτσι όπως έχεις γίνει δεν αρέσεις σε κανέναν άλλο. Ό,τι και αν φορέσεις το ίδιο μου κάνει –έχεις σταματήσει να μου αρέσεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Η ζυγαριά, για το αν έχετε παχύνει. Η συχνότητα/ ποιότητα/ διάρκεια του σεξ, για το αν συνεχίζετε να του/ της αρέσετε.

Ψέμα #4: Οι φίλοι-ες σου είναι πολύ συμπαθητικοί
Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Οι φίλοι σου είναι βαρετοί/ αντιπαθητικοί/ εκνευριστικοί. Οι φίλοι-ες σου [του αντίθετου από το δικό μου φύλου] είναι απίστευτα σέξι/ πρωταγωνιστούν στις ερωτικές μου φαντασιώσεις/ θα μπορούσαν να συμμετέχουν στα ερωτικά μας παιχνίδια, αν δεν έχεις αντίρρηση.
Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Οι καυγάδες που θα ακολουθήσουν για το με ποιου την παρέα θα βγείτε. Το ανεπαίσθητο φλερτ που θα διαισθανθείτε περισσότερο, παρά θα παρατηρήσετε, με την πάροδό του.

Ψέμα #5: Έχω πονοκέφαλο
Στάδιο σχέσης: Προχωρημένο, ή/και προς το τέλος
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν έχω διάθεση για σεξ –μαζί σου. Δε θέλω να συνεχίσω τη συζήτηση. Βαριέμαι να σου μιλήσω.
Ανιχνευτής αλήθειας: Το παλιό, καλό, εγγυημένο Depon.

Ψέμα #6: Είσαι ο καλύτερος/η καλύτερη που είχα ποτέ
Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Σίγουρα είσαι καλύτερος από τον Τάκη/ τη Ρούλα αλλά μπροστά στον Σάκη/ τη Σούλα δεν πιάνεις μία. Γενικώς μ’ αρέσεις, οπότε λέω και καμιά καλή κουβέντα μήπως τονώνοντας την αυτοπεποίθησή σου αυξήσουμε και τις επιδόσεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν υπάρχει. Και δεν τον χρειάζεστε. Αν δεν είστε, θα θέλατε πραγματικά να το ξέρετε;

Ψέμα #7: Δε σκέφτομαι καθόλου τον γάμο
Παραλλαγές: Δε θέλω να παντρευτώ. Είμαι κατά του γάμου.
Στάδιο σχέσης: Εξαρτάται από τη σχέση. Εκείνο κατά το οποίο πέφτει η συζήτηση περί γάμου στο τραπέζι.
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Μεγάλωσα με το όνειρο να κάνω οικογένεια, αλλά δε θέλω να σε τρομάξω. Αγοράζω το “Marriage” και το κρύβω κάτω από το στρώμα του κρεβατιού. Θέλω να το προτείνεις εσύ –και να νομίζεις ότι δε θα το σκεφτόμουν με κανέναν άλλο.
Ανιχνευτής αλήθειας: Οι άλλοι γάμοι, και η συμπεριφορά του/ της σε αυτούς. Αν βουρκώνει/ χαμογελά συγκινημένος-η/ χαίρεται υπερβολικά, μάλλον δε διαφωνεί με την ιδέα.

Ψέμα #8: Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν
Παραλλαγές: Διάβασες τη σκέψη μου. Είναι απίστευτο πόσο ταυτίζονται οι απόψεις μας. Κι εγώ τρελαίνομαι για ψαροντούφεκο/ πατινάζ στον πάγο/ gourmet μαγειρική.
Στάδιο σχέσης: Αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Θέλω να πιστεύεις ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, για να έχω μια ελπίδα παραπάνω. Έχω πείσει τον εαυτό μου ότι ταιριάζουμε, οπότε λέω να πείσω κι εσένα.
Ανιχνευτής αλήθειας: Ο χρόνος. Κανείς δεν άντεξε το ψαροντούφεκο και το πατινάζ στον πάγο για περισσότερο από τους δύο πρώτους μήνες της σχέσης.

Ψέμα #9: Χρειάζομαι λίγο χώρο
Παραλλαγές: Χρειάζομαι χρόνο. Δεν είμαι σε φάση για σχέση. Θέλω να μείνω λίγο μόνος/ μόνη να σκεφτώ τι θέλω.
Στάδιο σχέσης: Λίγο μετά το αρχικό
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Δεν είμαι σε φάση για σχέση –μαζί σου. Δε μου αρέσεις όσο νόμιζα αρχικά. Λέω να τα ξαναβρώ με τον/ την πρώην μου. Θέλω να πηγαίνω και με άλλους/ άλλες.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δε χρειάζεται. Πρόκειται σίγουρα για ψέμα.

Ψέμα #10: Δεν είναι αυτό που νομίζεις
Στάδιο σχέσης: Οποιοδήποτε
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Είναι ακριβώς αυτό που νομίζεις.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν χρειάζεται. Από την πρώτη σχέση που σύναψε ο άνθρωπος των σπηλαίων μέχρι σήμερα, η φράση αυτή δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί με την κυριολεκτική της έννοια.

Bonus Ψέμα #11: Το σεξ δε θα αλλάξει τίποτα μεταξύ μας
Στάδιο σχέσης: Εκτός σχέσης
Αλήθειες που δε θέλουμε να ακούσουμε: Έχει καμία σημασία αν θα αλλάξει κάτι μεταξύ μας; Εγώ βασικά σεξ θέλω να κάνουμε. Αν χρειαστεί να δώσω και μερικές υποσχέσεις προκειμένου να το πετύχω, ας είναι.
Ανιχνευτής αλήθειας: Δεν χρειάζεται. Ακόμη και στις σπάνιες περιπτώσεις που εκστομίζεται με τις καλύτερες των προθέσεων, και ειλικρινή διάθεση, δεν έχει ποτέ επαληθευτεί σε βάθος χρόνου.

Sex.in2life.gr

0

«Live» οργασμός και μάθημα σεξ σε Πανεπιστήμιο!

Στο Πανεπιστήμιο «Northwestern» του Σικάγο, ο καθηγητής John Bailey έκανε διάλεξη με θέμα τον γυναικείο οργασμό και το σημείο G.

Με μηχανικό βοήθημα μέσα σε τρία λεπτά έφερε τη γυναίκα που συμμετείχε σε πολλαπλό οργασμό και στη συνέχεια ειδικοί συνεργάτες του Bailey με ένα ζευγάρι προχώρησαν σε ζωντανή σεξουαλική επίδειξη, με τη χρήση ερωτικού βοηθήματος.

Η συνέχεια ξεκαρδιστική...

Οι γονείς των παιδιών αντέδρασαν έντονα παρότι είχαν προειδοποιηθεί για το θέαμα, οι προπτυχιακοί φοιτητές… άναψαν για τα καλά και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Morton Shapiro, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την «κακή κρίση» του καθηγητή Bailey και τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε έρευνα για το ζήτημα.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής της ψυχολογίας είχε προσκαλέσει και ειδικό παραψυχολόγο, τον Ken Melvoin-Berg και άλλους τρεις βοηθούς του. Ο Bailey παρά τις κατηγορίες θεωρεί ότι απέδειξε αυτό που αποσκοπούσε και πως πρέπει να απελευθερωθεί περισσότερο ο κόσμος από τα …επαρχιώτικα ταμπού, δηλώνοντας με νόημα: «οι φοιτητές είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ενήλικες».

Οι περισσότεροι από τους εκατό φοιτητές που παρακολούθησαν τη διάλεξη, σίγουρα έμειναν ευχαριστημένοι και στο διαδίκτύο έχουν κάνει πασίγνωστα τα μαθήματα με τον συγκεκριμένο καθηγητή, που εν τέλει, ζήτησε συγγνώμη επειδή έβλαψε τη φήμη του Πανεπιστημίου που εργάζεται…

Διαβάστε περισσότερα: CLOPYPASTE: «Live» οργασμός και μάθημα σεξ σε Πανεπιστήμιο! http://clopyandpaste.blogspot.com/2011/03/live.html#ixzz1IVMEUKP5
Under Creative Commons License: Attribution

0

Ο νόμος του Μέρφι για το σεξ!

Σίγουρα έχουν υπάρξει περιπτώσεις στην καθημερινή σας ζωή που έχετε αναρωτηθεί «πώς είναι δυνατόν όλα να πηγαίνουν τόσο στραβά;» Στην περίπτωση του sex αναρωτιέσαι διπλά!

1. Όσο πιο όμορφη είναι η γυναίκα που σε αγαπάει, τόσο πιο εύκολο είναι να
την αφήσεις χωρίς ενοχές.

2. Τίποτα δεν βελτιώνεται με την ηλικία.

3. Δεν έχει σημασία πόσες φορές το έχεις κάνει, αν σου προσφέρεται πάντα να
το εκμεταλλεύεσαι, γιατί ποτέ δεν θα είναι ακριβώς ίδιο με την προηγούμενη φορά.

4. Το σεξ δεν έχει θερμίδες.

5. Το σεξ διαρκεί πολύ λίγο, αλλά έχει τη δύναμη να δημιουργεί τα μεγαλύτερα προβλήματα.

6. Το καλύτερο γιατρικό για το σεξ είναι περισσότερο σεξ.

7. Το σεξ απίλ είναι το 50% αυτού που είμαστε και το 50% αυτού που οι άνθρωποι πιστεύουν για εμάς.

8. Ποτέ σεξ με κάποιον που εργάζεται στο ίδιο γραφείο με εμάς.

9. Το σεξ είναι σαν το χιόνι: Ποτέ δεν ξέρεις πόσα εκατοστά θα πέσουν αλλά και πόσο μπορεί να διαρκέσει.

10. Η παρθενιά είναι κάτι που γιατρεύεται.

11. Όταν η σύζυγος μάθει να καταλαβαίνει τον άντρα της, συνήθως σταματάει να τον ακούει.

12. Ποτέ μην κοιμάσαι με κάποιον που είναι πιο τρελός από εσένα.

13. Τα χαρακτηριστικά ενός άντρα που ελκύουν μια γυναίκα είναι ακριβώς αυτά που δεν αντέχει χρόνια αργότερα.

14. Το σεξ είναι βρώμικο μόνο όταν γίνεται σωστά.

15. Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσεις έναν άντρα είναι μέσα στην αγκαλιά σου.

16. Με τα φώτα κλειστά όλες οι γυναίκες είναι όμορφες.

17. Το σεξ είναι κληρονομικό: Αν οι γονείς σας δεν το κάνουν, ούτε κι εσείς θα το κάνετε.

18. Πριν συναντήσεις τον όμορφό σου πρίγκιπα θα πρέπει να φιλήσεις πολλούς βατράχους.

19. Υπάρχουν μερικά πράγματα καλύτερα από το σεξ και μερικά χειρότερα από αυτό. Όμως δεν υπάρχει κανένα σαν αυτό.

20. Αν η προσπάθεια που κατεβάλαμε για να κατανοήσουμε τη γυναικεία
ψυχοσύνθεση πήγαινε στη διαστημική έρευνα, τώρα θα πουλάγαμε χοτ-ντογκ στο φεγγάρι.

21. Δεν μπορείς να κάνεις παιδί σε ένα μήνα αφήνοντας 9 γυναίκες έγκυες.

22. Η αγάπη είναι ο θρίαμβος της φαντασίας πάνω στην εξυπνάδα.

23. Είναι καλύτερο να αγαπήσεις και να πληγωθείς παρά να μην αγαπήσεις καθόλου.

24. Ου μοιχεύσεις. Εκτός αν έχεις όρεξη.

25. Ποτέ μην κοιμάσαι με γυναίκα που έχει περισσότερα προβλήματα από εσένα.

26. Ποτέ μην μαλώνεις με γυναίκα όταν είναι κουρασμένη - ή ξεκούραστη.

27. Η γυναίκα ποτέ δεν ξεχνάει τον άντρα που είχε στη ζωή της - ο άντρας πάλι τη γυναίκα που δεν μπόρεσε να έχει.

28. Ποτέ μην λες όχι.

29. Ένας άντρας μπορεί να είναι ευτυχισμένος με οποιαδήποτε γυναίκα, αρκεί να μην τον αγαπάει.

30. Το σεξ είναι ένας από τους 9 λόγους της μετεμψύχωσης. Οι υπόλοιποι 8 είναι παντελώς ασήμαντοι.

31. Όταν χαμογελάς, οι άνθρωποι πάντα αναρωτιούνται τι σκέφτεσαι.

32. Μην αρχίζεις κάτι αν δεν μπορείς να το τελειώσεις.

33. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ενός σοφού και ενός χαζού ανθρώπου όταν
ερωτεύονται.

34. "Αυτό δεν θα πονέσει, το υπόσχομαι!".

Πηγή: dailyfucks.gr


Διαβάστε περισσότερα: CLOPYPASTE: Ο νόμος του Μέρφι για το σεξ! http://clopyandpaste.blogspot.com/2011/03/blog-post_6618.html#ixzz1IVLXwUcH
Under Creative Commons License: Attribution

0

Πώς θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια «τοξική» σχέση.

Πώς θα καταλάβεις αν βρίσκεσαι σε μια «τοξική» σχέση;

Εδώ θα βρεις κάποια στοιχεία:

• Ο σύντροφός σου σε υποβαθμίζει( λεκτικά) μπροστά σε άλλους.
• Ενώ ο σύντροφός σου λέει ότι σε αγαπάει, οι πράξεις του δεν το επαληθεύουν.
• Ο σύντροφός σου ελέγχει το mail ή εμφανίζεται ξαφνικά στα μέρη που βρίσκεσαι για να σε ελέγξει.
• Ο σύντροφός σου προσπαθεί να σε κάνει να εξαρτάσαι από αυτόν.
• Έχεις αλλάξει στοιχεία του εαυτού σου για να τον ευχαριστήσεις.

Τέτοιου είδους άνθρωποι σε κάνουν να αισθάνεσαι άρρωστος/η απλά επειδή βρίσκεσαι γύρω τους. Επομένως, γιατί θα ήθελε κανείς να καταλήξει σε μια «τοξική» σχέση; Γιατί μπορεί κανείς να θέλει να είναι με κάποιον που τον κάνει να αισθάνεται συναισθηματικά ή σωματικά εξαντλημένος;

Μια τέτοια σχέση έχει ένα κύκλο. Υπάρχει μια περίοδος του μέλιτος που ακολουθείται από μια έκρηξη και αμέσως μετά από μια συμφιλίωση. Σε αυτό το σημείο ο κύκλος ξεκινά από την αρχή. Όταν πρωτογνωρίζεις έναν σύντροφο, είστε προφανώς στο πρώτο στάδιο. Δεν περνάει όμως πολύς καιρός μέχρι να καταλάβεις ότι βρίσκεσαι σε μια «τοξική» σχέση. Σε αυτό το σημείο είναι δύσκολο να ξεφύγεις.

Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι σε «τοξικές» σχέσεις έχουν μεγαλώσει σε «τοξικά» σπίτια. Ως αποτέλεσμα, ακολουθούν τις συνήθειες της παιδικής τους ηλικίας χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Ενώ μπορεί ακόμα να μην μπορούν να συμπεριφερθούν καλύτερα. Άλλοι πιστεύουν ότι δεν τους αξίζει η ευτυχία. Ακόμα σε κάποιους άλλους αρέσει να ενδιαφέρονται και να φροντίζουν τους άλλους.

Το πρώτο βήμα για να ξεφύγεις από μια τέτοια σχέση είναι να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις επιλογές. Συχνά οι άνθρωποι που παραμένουν σε μια άρρωστη σχέση έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση ή υποφέρουν από κατάθλιψη.

Από τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχεις επιλογές, το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να στέκεσαι στα πόδια σου. Στις περισσότερες σχέσεις σαν αυτές που σου περιέγραψα, ο σύντροφος σου σε έχει πείσει ότι για όλα φταις εσύ. Από τη στιγμή που θα το πιστέψεις αυτό θα είναι δύσκολο τόσο να ξεφύγεις από αυτή τη σχέση όσο να θέσεις νέα όρια που θα διορθώσουν τη σχέση σας. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν καλό να συμμετάσχουν σε θεραπευτικές ομάδες προκειμένου να λύσουν το πρόβλημά τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Τα καλά νέα είναι ότι μερικοί άνθρωποι μπορούν να σπάσουν αυτό τον κύκλο. Μερικοί από αυτούς αφήνουν αυτή τη σχέση και δημιουργούν νέους, πιο υγιείς δεσμούς. Όμως άλλοι είναι σε θέση να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους και να παραμείνουν σε αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες σχέσεις μπορούν να σωθούν. Μερικές φορές χρειάζεται λίγο χρόνο. Άλλες φορές χρειάζεται λίγη βοήθεια από τρίτους. Όμως αν και οι δύο σύντροφοι κάνουν μια προσπάθεια τότε είναι πιθανό να μετατρέψουν τη σχέση τους σε μια πιο υγιή και ευχάριστη και για τους δύο.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσεις είναι αν η σχέση σου πρέπει να βελτιωθεί ή αν είσαι διατεθειμένος να παραιτηθείς. Αν δεν είσαι πεπεισμένος ότι θέλεις να προσπαθήσεις δεν θα μπορέσεις ποτέ να γιατρέψεις αυτό πού σας χωρίζει. Από τη στιγμή που έχεις ελευθερωθεί από την εξάρτηση που σε είχε κάνει ο σύντροφός σου να νοιώθεις μπορείς να ξεκινήσεις να διεκδικείς αυτά που θέλεις από τη σχέση σου. Μην γκρινιάζεις στο σύντροφό σου, απλά πες του «χρειάζομαι την υποστήριξή σου», «χρειάζομαι την αγάπη σου», ή «θέλω να μου πεις αυτό που πραγματικά σκέφτεσαι».

Ο σύντροφός σου θα πρέπει να ξέρει ότι αν δεν παίρνεις αυτό που χρειάζεσαι από τη σχέση σας είσαι προετοιμασμένη να αποχωρήσεις. Μια υγιής σχέση είναι σαν ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Σε μια «τοξική» σχέση, ο δρόμος πάει μόνο προς τη μια κατεύθυνση. Έχεις τη δύναμη να το αλλάξεις αυτό, όμως πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.