Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η γλώσσα του σώματος για φλερτ σε μπαρ και club

Η γλώσσα του σώματος είναι έκφραση της εσωτερικής μας κατάστασης. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα σύνολο στερεότυπων στάσεων και κινήσεων, δεν είναι δηλαδή ‘πόζα’.
Η γλώσσα του σώματος πρέπει να δείχνει ότι είμαστε ανοιχτοί κα δε φοβόμαστε να προβάλουμε τον εαυτό μας προς τα έξω. Τα χέρια πρέπει να είναι μακριά από τον κορμό, ο θώρακας και η κοιλία να προβάλλουν προς τα έξω, το κεφάλι να είναι ψηλά, όχι πολύ ψηλά όμως γιατί τότε περνιέσαι για υπερόπτης που είναι αρνητικό.
Γενικά λέμε ότι η πιο καλή στάση είναι εκείνη στην οποία το πηγούνι είναι παράλληλο με το έδαφος. Η κλίση του σώματος πρέπει να είναι προς τα πίσω είτε είσαι καθιστός είτε όρθιος. Ελαφριά κλίση προς τα εμπρός είναι γοητευτική όταν απευθύνεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα και δείχνει ενδιαφέρον.

Στο σύνολο το σώμα πρέπει να παρουσιάζεται σα μία δύναμη να προσπαθεί να το τραβήξει προς τα εμπρός και προς τα πάνω και αυτό αντιστέκεται με αποτέλεσμα να τεντώνεται. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ,αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί το σώμα πρέπει να κινείται όσο το δυνατό λιγότερο. Αφενός τα πόδια πρέπει να είναι ‘καρφωμένα’ και αφετέρου οι κινήσεις των χεριών και τα ‘πέρα δώθε’ του κορμιού πρέπει να περιορίζονται. Όπου χρειάζεται θα χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου, αλλά με πολύ μέτρο. Το άγγιγμα πρέπει να είναι μη σεξουαλικό και να το κάνεις σε όλους, όχι μόνο στην κοπέλα που σου αρέσει.
Αντίθετα το πρόσωπο πρέπει να είναι εκφραστικό ,να καταλαβαίνει ο άλλος σε τι κατάσταση βρίσκεσαι από τις εκφράσεις του προσώπου. Το χαμόγελο είναι το πρώτο που πρέπει να παγιωθεί, το οποίο πρέπει να είναι ζεστό και φιλικό, όχι πονηρό και παιχνιδιάρικο.

διάβασε όλα τα άρθρα σχετικά με την γλώσσα του σώματος



Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου