Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

3 σημαντικές συμβουλές για μια επιτυχημένη σχέση

Να θεωρείς πάντα σημαντική την σχέση σου.

Μην σου φαίνεται περίεργος ο τίτλος. Πολλά ζευγάρια προχωρώντας η σχέση μέσα στο χρόνο αρχίζουν σιγά-σιγά να δίνουν όλο και λιγότερη προσοχή στην ίδια την σχέση τους. Επικεντρώνονται στην δουλειά τους, στις δικές τους ασχολίες και θεωρώντας την σχέση τους δεδομένη σταματάνε να δίνουν σε αυτήν την προσοχή που χρειάζεται για να διατηρηθεί ζωντανή.
Στο έχω αναφέρει ξανά: Μια σχέση θέλει συνεχόμενη προσπάθεια για να διατηρηθεί ζωντανή. Μην την θεωρείς δεδομένη γιατί τότε θα σταματήσει να είναι. Μη αφήνεις προβλήματα να συσωρεύονται γιατί κάποια στιγμή θα βγουν στην επιφάνεια και θα σου κάνουν κακό.


Εκτός από ζευγάρι και φίλοι


Τα ζευγάρια που είναι καρό μαζί και θεωρείται ότι έχουν μια υγειή σχέση βλέπουν ο ένας τον άλλο εκτός από σύντροφο και φίλο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που σου λέω. Με τον σύντροφό σου πρέπει να μοιράζεσαι πάρα πολλές δραστηριότητες, επιβάλλεται να είσαι δίπλα του στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Οφείλεις να ενστερνίζεσαι τους προβληματισμούς του και να τον/την συμβουλεύεις πάντα για το καλύτερο


Η ισότητα

Σε μια πετυχημένη σχέση τα 2 άτομα μπορεί να έχουν τελείως διαφορετικούς ρόλους ο καθένας, αλλά βλέπουν ο ένας τον άλλον σαν ίσο.
Αν νιώθεις συνεχώς ότι εσύ είσαι πιο σημαντικός/η μέσα σε αυτή την σχέση, κάνεις λάθος και θα πρέπει να αναθεωρήσεις αυτή σου την άποψη. Ένας καλός τρόπος να δείξεις στον/ην σύντροφο σου ότι τον/την υπολογίζεις είναι να ζητάς πολύ συχνά την γνώμη του για διάφορα θέματα και να του/της δείχνεις ότι την υπολογίζεις.




Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

swsta ta les...

Ανώνυμος είπε...

swsta alla ligo thewrhtika!!

Δημοσίευση σχολίου