Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

pheromone | Τι είναι οι φερομόνες?

Ας δούμε σε αυτό το άρθρο τι είναι τέλος πάντων αυτές οι φερομόνες? ακούγετε ότι έχει καταρριφθεί ο μύθος της έλξης.

Φερομόνη είναι μια χημική ουσία που απελευθερώνεται από ένα ζώο και προκαλεί μια συγκεκριμένη αντίδραση ή μεταδίδει κάποιο μήνυμα σε ένα άλλο άτομο του ίδιου είδους. Υπάρχουν φερομόνες κινδύνου, εντοπισμού τροφής, σεξουαλικές και πολλές άλλες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη φυσιολογία των ατόμων. Η ύπαρξη και χρήση τους στα έντομα έχει μελετηθεί ιδιαίτερα και αποδειχθεί. Πολλά σπονδυλωτά και φυτά επίσης επικοινωνούν με τη χρήση φερομονών

Ας πάμε τώρα στον άνθρωπο:

Οι ιδρωτοποιοί αδένες ελέγχουν την παραγωγή και την έκκριση των φερομονών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ένα άτομο ιδρώνει, αναδίδει μια μικρή ποσότητα αυτών των φερομονών και ταυτόχρονα μας κάνουν πιο ελκυστικούς στις γυναίκες.


Παραδόξως, αυτές οι μυρωδιές μας κάνουν πιο ελκυστικούς και σεξουαλικά επιθυμητούς στις γυναίκες. Εξαλείφονται καθημερινά όταν κάνουμε μπάνιο. Επίσης, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα. Υπάρχει μια σταδιακή μείωση στην φυσική παραγωγή φερομονών στο σώμα μας με την πάροδο των ετών, ειδικά μεταξύ των ετών 20-40. Σε αυτά τα χρόνια η μείωση είναι γρηγορότερη και μεγαλύτερη.

Οπότε τι κάνουμε?

Γι αυτόν τον λόγο, και χάρη στην επιστημονική πρόοδο, με την οποία αποδείχθηκε ότι τα προϊόντα με φερομόνες είναι αποτελεσματικά, ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών που ασχολούνται με την παραγωγή αρωμάτων, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει προσθέσει τις φερομόνες στα προϊόντα του, οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν στο σύνθετο θέμα της ερωτικής έλξης. Παρασκευάζονται τόσο ανδρικές όσο και γυναικείες φερομόνες, οι οποίες κυκλοφορούν και οι δύο στην αγορά.




Share

1 σχόλια:

elksi είπε...

Κάνουν δουλειά?

Δημοσίευση σχολίου