Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πώς να φτιάξεις ένα τέλειο σώμα. 7 μυστικά(2)

4. Προπόνηση με βάρη.

Αν πιστεύεις ότι για να χτίσεις το σώμα που βλέπεις στην τηλεόραση και στα περιοδικά χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε μέρα για ώρες στο γυμναστήριο, μάθε πως κάνεις λάθος!! Μάθε ότι οι μύες σου δεν αναπτύσσονται μέσα στο γυμναστήριο. Αναπτύσσονται έξω από αυτό. Την ώρα που τρως και ξεκουράζεσαι. Αν λοιπόν λιώνεις για ώρες κάθε μέρα στα βάρη τότε το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τους κουράζεις, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται σωστά.

5. Κάνε τα βάρη σου με σωστό τρόπο.


Κάθε φορά που θα πηγαίνεις για να κάνεις βάρη, πρέπει να γυμνάζεις μια συγκεκριμένη ομάδα μυών. Το γυμναστήριο έχει τα άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Μην διστάσεις να ζητήσεις να σε κατευθύνουν.

6. Αερόβια άσκηση.


Μηνξεχνάς ότι για να κάψεις λίπος χρειάζεται αερόβια άσκηση. Οι επιστήμονες λένε πως το σώμα αρχίζει να καίει λίπος μετά τα πρώτα 15 λεπτά της αερόβιας άσκησης. Οι γυμναστές προτείνουν 45 λεπτά αερόβιας άσκησης σε χαμηλούς ρυθμούς περίπου τρεις φορές την εβδομάδα.

7. Να κοιμάσαι σωστά


Ναι σου φαίνεται μια απλή και προφανής συμβουλή. Όμως μην ξεχνάς πόσο σημαντική είναι. Και δεν έχει να κάνει μόνο με την διατροφή. Έχει να κάνει με την καλή υγεία σου γενικότερα. Τι σώμα μας χρειάζεται ξεκούραση. Οι έρευνες λένε ότι χρειαζόμαστε 8 ώρες ύπνο την ημέρα.

Βρήκες ενδιαφέρον το άρθρο? Άφησε το σχόλιο σου




Share

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου