Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

10 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος!

Θέλεις να χάσεις βάρος αλλά έχεις βαρεθεί να κάνεις δίαιτες που σε κουράζουν και δεν αποδίδουν; Εδώ θα βρεις 10 τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις υπό έλεγχο το βάρος σου για όλη σου τη ζωή! Το μυστικό είναι να εντάξεις στην καθημερινότητα σου, συνήθειες οι οποίες  θα σε απαλλάξουν από περιττές θερμίδες και, επομένως, περιττά κιλά.
1. Κατέγραψε τις διατροφικές σου συνήθειες. Για παράδειγμα. τρως αργά το βράδυ ή  τσιμπολογάς ενώ μαγειρεύεις; Άλλαξε αυτές τις συνήθειες και θα γλυτώσεις από τσάμπα  θερμίδες!
2. Προετοιμάσου για τις στιγμές που θα πεινάσεις. Ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα θελήσεις να παρεκκλίσεις από το διατροφικό σου πρόγραμμα. Αντί να τρέξεις στο κοντινό περίπτερο για να ικανοποιήσεις την λιγούρα σου, προετοίμασε υγιεινά σνακ  τα οποία θα σε βοηθήσουν να ξεγελάσεις την πείνα σου.
3.Ξεκίνησε τη μέρα σου τρώγοντας πρωινό. Ο οργανισμός σου χρειάζεται την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει μια νέα ημέρα. Το πρωινό αποτελεί τον πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας καθώς δίνει στον μεταβολισμό σου το μήνυμα να ξεκινήσει!
4. Μην ψωνίζεις ποτέ με άδειο στομάχι. Ετοίμασε μια λίστα πριν πας για ψώνια ώστε να περιορίσεις, όσο το δυνατόν περισσότερο, την αγορά μιας "απαγορευμένης" λιχουδιάς. Για να μπορέσεις να αδυνατίσεις είναι βασικός παράγοντας να έχεις υγιεινές τροφές στο ψυγείο και στο ντουλάπι σου.
5. Απόλαυσε το φαγητό σου καθισμένος-η στο τραπέζι και χρησιμοποιώντας πιάτο.Τρώγοντας από μια συσκευασία ενώ είστε όρθιοι θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού για να χορτάσετε. καθίστε και απολαύστε το γεύμα σας.
6. Φάε αργά και μασώντας καλά κάθε μπουκιά. Άφηνε κάτω το πιρούνι μετά από κάθε μπουκιά και πίνε πολύ νερό ανάμεσα στα γεύματα.
7. Προσπάθησε να τρως τακτικά γεύματα. Βρες ποιες ώρες είναι οι πιο βολικές για να τρως και προσπάθησε να το τηρήσεις. Έτσι θα αποφύγεις  να τσιμπολογάς.
8. Σέρβιρε το φαγητό σε ξεχωριστά πιάτα. Μην αφήνεις την κατσαρόλα ή το ταψί στο τραπέζι  απλώς βάλε την μερίδα σου στο πιάτο. Έτσι αποφεύγεις να φας περισσότερο από αυτό που χρειάζεσαι, καταπολεμώντας την λιγούρα. Μην ξεχνάς ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται 20 λεπτά για να πάρει το μήνυμα ότι έχεις χορτάσει.
9. Πίνε πολύ νερό. Είναι πολύ βασικό να πίνεις νερό καθώς το χρειάζεται ο οργανισμός και σε κάνει να μην πεινάς.
10.Μην τρως μετά το βραδινό. Είναι το σημείο στο οποίο οι περισσότεροι λαμβάνουμε "τσάμπα"
θερμίδες. Ξεγέλασε τον εαυτό σου πίνοντας ένα ρόφημα χωρίς θερμίδες (πχ τσάι) ή τρώγοντας μια καραμέλα. Το να βουρτσίσεις τα δόντια σου θα σε βοηθήσει  να μην φας κάτι άλλο.



Share

1 σχόλια:

panakour είπε...

ωραίο άρθρο η διατροφή είναι το α και το ω για να δουμε διαφορα με το σωμα μας.Εδώ μερικές συμβουλε διατροφης θα σας βοηθήσουν να κάνετε καλύερα την διατροφή σας

Δημοσίευση σχολίου